فیلم، تئاتر و کتاب

اینجا "درباره نویسی" می کنم

فیلم، تئاتر و کتاب

اینجا "درباره نویسی" می کنم

فیلم، تئاتر و کتاب

من سمانه استاد هستم و اینجا مکانی است که در آن درباره علائق م می نویسم: فیلم، تئاتر و کتاب. اسمش را نقد نمی گذارم، «درباره نویسی» می گذارم. نوشتن درباره ی آثار دیگران باعث می شود دقت بیشتری موقع دیدن یا خواندن خرج کنم و دوست دارم این دقت را در جایی ثبت نمایم.
بسیاری از مطالبی که اینجا گذاشته شده، پیشتر در نشریات و وبسایت های دیگر منتشر شده است. آنها را اینجا می گذارم تا درباره نویسی هایم در جایی گرد آمده باشند.
(این وبلاگ در حال تکمیل است)

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

 

 

 

فیلمی که یا به دل می نشیند و یا از آن متنفر می شوید

 

مسخره باز، داستان عشق، سینما و تئاتر است. عشقی که در یک کارگردان جوان وجود داشته و باعث شده این دو عنصر را به هم وصل کند. نمی توان از فیلم اول غنی زاده ساده گذشت. فیلمی که به نظر برخی از منتقدان، تنها ذوق زدگی یک کارگردان تئاتر ِعلاقه مند به سینماست. غنی زاده سالها در در قاب ثابت تئاتر کرده، قابی که نمی توانسته آن را به اندازه ای که می خواسته است محدود کند. حال او این تجربه را در سینما امتحان کرده و هر آنچه را دوست داشته به مخاطب نشان داده است. قاب های عجیب و غریب فیلم، نماهایی از بالا و صورت بازیگر، عبور دوربین از میان پره های پنکه، نمای نزدیک چهره ها به هنگام شسته شدن سرشان از جمله ی این قاب هاست. این قاب ها برای غنی زاده ی کارگردان تئاتر جدید است و البته به همان میزان برای مخاطبی که فیلم های مرسوم را نگاه می کند نیز.

فیلم غنی زاده فارغ از تمام بحث ها، حاشیه ها و نظرات مثبت و منفی، فیلمی است که مخاطب را به چالش جدیدی وامی دارد و او را مجبور می کند، تصاویری نو روی پرده ی سینما ببیند. تصاویری که شاید تا به حال هیچ کارگردانی ریسک نمایش آنها را به جان نخریده است. این کارگردان جسور با ساختن فیلمی متفاوت، تمام آنچه را دلش خواسته به مخاطب نشان داده است، نه چیزی را که مخاطب توقع دارد یا عادت داشته ببیند.

ساخت فیلمی چون «مسخره باز» کار راحتی نیست. باید پذیرفت قصه تعریف کردن راحت تر از رویا تعریف کردن باشد. فیلم غنی زاده رویایی است که غنی زاده، مسخره باز و عاشقان فیلم را به هم پیوند می دهد و رو به رو شدن با رویا، شاید چالش بزرگی برای بسیاری از مخاطبانی باشد که از آن دور افتاده اند.

 

یادداشت کامل این فیلم را می توانید در مجله فرهنگی هنری آرادمگ مطالعه کنید. 

 

 

  • samaneh ostad

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی